Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

Hulp en begeleiding

Handige EMDR in Apeldoorn kan je helpen met het verwerken van je trauma’s. Het is voor sommige mensen erg lastig om over hun gevoel te praten, helemaal als het gaat om oude pijn die naar boven komt. Het voordeel van EMDR is dat je niet veel hoeft te praten, bijna niet zelfs. Je hoort tikjes en moet met je ogen een lampje volgen. Om de minuut ongeveer wordt er aan je gevraagd wat er in je opkomt. Je moet namelijk niet meer beïnvloeden wat je denkt, maar jezelf als een toeschouwer opstellen. Op die manier komen er dingen naar boven.

Herindelen van trauma’s

Dankzij EMDR Apeldoorn zal je na een aantal sessies flink resultaat werken. Deze vorm van therapie is wetenschappelijk bewezen en werkt ontzettend snel. Het is wel heel heftig en je moet ook echt zorgen dat je de rest van de dag na je therapie niks meer op de planning hebt staan. Je moet ook veel drinken zodat alle afvalstoffen die los zijn gemaakt uit je lichaam kunnen. Waarschijnlijk ben je na een sessie ook wel even flink moe, maar daarna zal je snel verschil merken. EMDR helpt namelijk bij je trauma een positief plekje geven. Je hersenen zullen er geen negatief beeld meer van maken als je er aan denkt.

Wat is een trauma?

Een trauma is een gevolg van een gebeurtenis die veel impact op je heeft gehad. Vaak wordt hierbij meteen aan hele heftige dingen gedacht, zoals mishandeling of een zwaar ongeluk. Dit is echter een verkeerd beeld. Een trauma kan voor iedereen anders zijn. Zo kan het bijvoorbeeld ook ontstaan na het uitmaken van je relatie. EMDR Apeldoorn kan iedereen helpen bij het verwerken van zijn of haar trauma. Een trauma kan namelijk veel invloed hebben op je leven door nachtmerries, paniekaanvallen, angst of herbelevingen. Dit zijn geen prettige dingen, dus het is goed om hulp te zoeken bij EMDR Apeldoorn.