Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

Grote toename in vraag naar AOV’s

Verzekeraars en verzekeringsplatform merken momenteel een grote stijging in het aantal ondernemers dat een aanvraag doet voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Deze stijging lijkt te zijn ontstaan sinds de eerste merkbare effecten van het coronavirus binnen Nederland. Hoe komt dit en hoe zit het ook alweer met AOV’s? Wij nemen je mee in alles wat je moet weten over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. 

Wat is een AOV ook alweer?

Een AOV is een verzekering waarmee je zorgt dat wanneer je arbeidsongeschikt wordt het gemiste arbeidsloon wordt gecompenseerd. Zo ben je zeker van inkomsten ook als je niet in staat bent om te werken. Waar hier vroeger een sociaal vangnet voor was ben je nu zelf degene die dit moet regelen. Het is als ondernemer dus erg belangrijk om dit goed op orde te hebben. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Daarnaast lopen jouw vaste lasten wel door. Het is dus wijs om dit zo snel mogelijk te regelen als je zelfstandig ondernemer of een bedrijfseigenaar bent. Je weet namelijk nooit wanneer het kan gebeuren. 

De verschillen tussen verzekeringen

De ene arbeidsongeschiktheidsverzekering is de andere niet. Er zijn in Nederland tientallen verzekeraars die één of meerdere AOV’s aanbieden. Het is alleen van belang om goed te kijken naar welke het beste bij jou past. Tussen de verschillende verzekeringen zitten grote verschillen. Zo kunnen de voorwaarden van verzekeringen ver uit elkaar liggen en kan het zijn dat je dekking hierdoor niet voldoende is. 

Om te zorgen dat jij door de bomen het bos kunt blijven zien zijn er vergelijkingsplatforms zoals Yezzer opgericht. Hier kun je makkelijk verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken van meerdere aanbieders. Zo heb jij in één oogopslag de belangrijkste verschillen boven tafel en weet je wat de beste verzekering voor jou is. 

Wie hebben allemaal een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig? 

Voor werknemers zijn verschillende regelingen met betrekking tot arbeidsongeschiktheid. Zo ontvangen zij in de meeste gevallen na twee jaar arbeidsongeschiktheid een WIA uitkering. Als ondernemer/bedrijfseigenaar moet je dit alleen zelf regelen. Hierom is het uiterst belangrijk dat je voor jezelf een AOV afsluit. Zo kom je niet zonder inkomsten te zitten na een ongeluk of ziekte. 

Hoe komt het dat er zo veel vraag is naar AOV’s?

Vaak ziet men dat in onzekere tijden meer vraag komt naar producten die voor zekerheid staan. Zo zie je vaak in financiële crises dat men weer ouderwets geld in goud gaat investeren. De grote toename van mensen die in ziekenhuizen belanden kunnen dus op deze manier bijdragen aan de wens om jezelf te beschermen tegen verlies van inkomsten bij arbeidsongeschiktheid.

Gerelateerde artikelen

Hulp en begeleiding

Schildersbedrijf Enschede: de directie denkt ook aan werk in het buitenland

Pallet stelling wordt snel bezorgd