Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

Lekker dromen

Druk, druk, druk hebben we het allemaal. Er zijn 10.000 dingen die we op een dag moeten doen en we krijgen ze nooit allemaal af. We hebben het druk op werk, zijn druk met studeren of moeten elke dag naar school. Daarnaast willen we nog twee keer per week sporten, hebben we nog onze hobby’s en willen we afspreken met familie en vrienden. En dat allemaal, in een enkele week. We vragen de laatste tijd te veel van ons zelf en dat is ook te zien aan het aantal burn-out gevallen, dat nog steeds aan het stijgen is.

Voorkomen, niet genezen

We weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen, dus laten we dat ook even allemaal doen. De oplossing voor ons drukke leven ligt voor de hand, we moeten meer ontspannen. En al is sporten en afspreken met familie of vrienden ook heel leuk, we moeten wat tijd met ons zelf spenderen. Een zen-momentje in dit oh zo drukke leven is wat we nodig hebben. Dit kan natuurlijk verschillen per persoon, want waar de een ontspannen van wordt hoeft de ander niet ontspannen van te worden. Leg even al dat elektronica weg, maak een lekker kopje thee en kijk eens uit het raam. Denk eens aan de tijd dat alles nog makkelijk was, toen je klein was. Met dat houten speeltoestel op het schoolplein waarop je altijd op ging spelen met je vriendjes. Waar je tikkertje en verstoppertje hebt gepeeld, hoelang ben je daar niet meer terug geweest? Was dat niet de beste tijd, de tijd dat we in de zomer allemaal ontmoeten in de speeltuin en onze eigen spellen verzonnen op al het houten buitenspeelgoed.

De tijd van de beste tekenfilms kijken welke middag, naar huis rennen om je favoriete programma niet te missen en natuurlijk al het buiten spelen met de buurtkindjes. Wat zou er van iedereen terecht gekomen zijn?

https://www.buitenspeelgoed.nl/