Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

Radio luisteren

Luisteren naar muziek, wat is er nu fijner dan dat? Veel mensen beleven plezier aan het luisteren van muziek en radio luisteren. De radio is natuurlijk ook een geweldige manier om kennis te maken met allerlei soorten muziek en ook nieuwe muziek te ontdekken. Scrol bijvoorbeeld eens door alle radiozenders die Nederland rijk is, grote kans dat er ook zeker iets voor jou tussen zit.

Waar we vroeger altijd radio luisterden via de ether, zo is dat tegenwoordig heel anders. Steeds meer mensen maken gebruiken van online radio. Er zijn dan ook veel manieren om naar de radio te luisteren online. Bovendien is luisteren naar online radio ook nog eens veel makkelijker dan luisteren via de ether.

Weet je nog van vroeger dat de radio en de televisie begonnen te storen als het slecht weer was? Daar hoef je met online radio niet bang voor te zijn. Online radio heeft namelijk niks met de ether te maken. Dat levert een aantal voordelen.

Zo hoef je nooit meer lang te zoeken naar de frequentie van jouw favoriete radiozender. Vroeger was de ontvangst van een radiostation in de ether gebonden aan een bepaalde frequentie. Deze frequentie gold dan ook alleen in die regio. Niet erg handig natuurlijk, als je in de auto zat en dan een andere regio inreed.

Bovendien is op de ether in ieder geval maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dat betekent dus ook dat op ook echt op is. Om plaats te maken moest er eerst iemand uit de lijst weg om dan ingevuld te kunnen worden door een ander radiostation.

Met online radio is dat geen probleem en is er dus ook plek voor meer aanbieders en radiostations. Dat is leuk voor de aanbieders van radio, maar natuurlijk nog leuker voor de luisteraars want die hebben zo natuurlijk ook meer keuze.

 

http://www.radioguide.fm/

Gerelateerde artikelen

Zonnepanelen voor een propere toekomst

Goede warmtepomp in Haaksbergen gezocht?

Goeie kwaliteit bedboxen laten maken