Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

Slecht gebit

Je hoort het nu waarschijnlijk veel vaker, een beugel voor volwassenen. Je ziet het ook veel vaker dan vroeger. Vroeger hadden kinderen niet eens een beugel, heel sporadische zag je vroeger wel een kind met een beugel rondlopen. Nu heeft elk kind wel een beugel gehad en willen de ouders ook rechte tanden hebben. Het kan natuurlijk zo zijn dat de ouders een beugel nodig hebben voor medische reden. Dat hun schuine tanden andere moeilijkheden veroorzaakt. Vaak is het echter wel zo dat volwassenen een beugel nemen, zodat hun gebit er beter uitziet. “Orthodontie volwassene is dus geen onbekend begrip voor velen meer.

Wat voor velen ook geen onbekend begrip is, is “tand trekken. Veel mensen hebben al wel eens een tand getrokken of weten hoe dat in zijn werking gaat. Toch hebben steeds meer ouderen een slecht gebit. Er is een onderzoek geweest onder ouderen die het verzorgingstehuis in gingen en daaruit bleek dat maar liefst meer dan 80% van de mensen die werden opgenomen een matig tot slecht gebit hadden. Verzorgenden in de zorginstellingen hebben namelijk steeds minder tijd voor de ouderen om ze een goede mondverzorging te geven. Dit is zeker het geval als ouderen implantaten in hun gebit hebben zitten.

Dit slechte gebit kan natuurlijk leiden tot nare gevolgen. Een niet goed onderhouden gebit kan namelijk lijden tot ontstekingen en pijn. Hierdoor gaan mensen slechter eten wat weer andere negatieve effecten als gevolg kan hebben. Vooral voor later kan dit leiden tot grote problemen, want volgens schattingen is in het jaar 2030 maar liefst 25% van de Nederlandse bevolking 65+.

We moeten dus met zijn allen ervoor zorgen dat we zelf ons eigen gebit goed schoonhouden. Dit is niet alleen belangrijk voor ons gebit nu, maar ook voor ons gebit later. Zodat we pijn en eventuele ziektes kunnen voorkomen.

https://orfeokliniek.nl/