Ondernemers blog
Image default
Zakelijk

Tips om slimmer te ondernemen

Je wilt natuurlijk zo slim mogelijk ondernemen, maar hoe doe je dat? Dit kan bijvoorbeeld door bepaalde financiële processen te vereenvoudigen. Zo houd je meer tijd over voor andere zaken. In deze blog geven wij je tips om zo slim mogelijk te ondernemen. 

Offerte digitaal sturen

Wanneer een potentiële klant interesse toont, wil je natuurlijk zo snel mogelijk voor hem of haar aan de slag. Wat veel tijd kan besparen is het digitaal versturen van je offerte met behulp van een online-administratie programma. Naast dat het maken van een offerte makkelijk wordt gemaakt via een online programma, kun je ook via de mobiele app offertes sturen. Dit bespaard je veel tijd. 

Daarnaast bespaar je ook tijd met het accepteren van de offerte indien alles naar wens is. Je hoeft niet meer je offerte uit te printen, te ondertekenen en in te scannen. Met online-administratie kan je direct digitaal akkoord geven op de offerte. Dit maakt het accepteren van offertes veel eenvoudiger. Daarnaast bespaard het je ook veel tijd en versnel je het offerte acceptatieproces. Na het accepteren kun je eenvoudig de verkoopfactuur aanmaken. 

Betaallink sturen naar klanten

Een andere tip om slimmer te ondernemen, is het gebruik van een betaallink. Met een betaallink stimuleer je de klant om sneller te betalen. Daarnaast maak je het de klant ook makkelijker. Vergelijk het met een Tikkie sturen. Met een paar klikken heb jij direct betaald. Je kan je afvragen of dit niet extra kosten met zich mee neemt. Dit is wel het geval. Het kost geld maar dit valt over het algemeen erg mee. Vaak betaal je slecht 29 cent per betaling. De voordelen zijn het zeker waard. Zo ontvang je sneller betalingen en heb je minder aanmaningen. 

Digitaal je inkoopfacturen bewaren 

Bewaar jij je inkoopfacturen en bonnetjes in een fysieke map? Daar raak je daar waarschijnlijk veel tijd aan kwijt. Aangezien veel mensen per email facturen sturen, is het slimmer om digitaal alles te verwerken en bewaren. Zo kun je een foto maken van je bonnetje en dit veilig online bewaren. Daarnaast geeft het gebruik van een online-administratie programma je veel overzicht en inzicht in je geld zaken. Hierdoor kun je sneller schakelen dankzij eenvoudige tools. Met deze tips ga jij slimmer ondernemen. Vereenvoudig je financiële processen en bespaar tijd en geld.