Ondernemers blog
Image default
Zakelijk

Waarom een cursus Engels handig kan zijn

Vrijwel iedereen krijgt les in Engels op school maar soms kan een cursus toch handig zijn. Wellicht heb jij het wel nooit geleerd of was je er niet goed in. Als je de taal kunt spreken brengt dat veel voordelen met zich mee. Je kunt onder andere met vrijwel iedereen communiceren en ook op vakantie is het handig. 

Er zijn veel niet Nederlands sprekende mensen in ons land

Ook al wonen we in Nederland, niet iedereen is de taal machtig. Het kan daarom lastig zijn om met iedereen te communiceren. Er komen steeds meer mensen in ons prachtige land wonen en het heeft tijd nodig voordat ze Nederlands onder de knie hebben. Het is een moeilijke taal om te leren. De meeste kunnen wel Engels, omdat dit simpelweg een wereldtaal is. Het wordt standaard geleerd op school. Vooral in grote steden zien we steeds vaker dat door iedereen Engels wordt gesproken. 

Werken of studeren in het buitenland

Als je plannen hebt om in de toekomst in het buitenland te studeren of werken is het natuurlijk handig als je de Engelse taal onder de knie hebt. Op die manier kun je goed met anderen communiceren. Als je wilt gaan werken in een ander land is een cursus zakelijk Engels een echte aanrader. Je gaat dan ook de wat moeilijkere termen leren die op zakelijk gebied wat vaker wordt gebruikt. Je wilt natuurlijk wel indruk maken op je toekomstige werkgever. 

Online vrienden ontmoeten

De populariteit van social media blijft maar stijgen en het is ook een kanaal waar steeds meer mensen nieuwe vrienden ontmoeten. Op social media zijn mensen actief vanuit de hele wereld waardoor je ook kennis kunt maken met een buitenlander. Het is dan natuurlijk handig als je Engels met elkaar kunt praten. Zo maak je nieuwe internationale vrienden en wie weet kun je elkaar eens opzoeken in elkaars land. 

Je verstaanbaar maken op vakantie

Als je op vakantie gaat naar het buitenland is de kans groot dat je de taal niet machtig bent. Met behulp van Engels kun je je verstaanbaar maken en laten weten wat je wilt weten, of vragen waar je bepaalde bezienswaardigheden kunt vinden. Er zijn tegenwoordig natuurlijk ook talloze apps die kunnen vertalen, maar het zelf kunnen vragen is altijd sneller en handiger.