Ondernemers blog
Image default
Zakelijke dienstverlening

Infraroodverwarming voor werkplaatsen

Het verwarmen van grote, hoge werkplaatsen en garages is met traditionele systemen vaak een uitdaging. Warmte lucht stijgt op, waardoor het moeilijk is om de ruimte gelijkmatig te verwarmen. Daarnaast is het vaak ook erg duur om de gehele ruimte te verwarmen. Maar gelukkig bieden infraroodpanelen een oplossing.

De werking van infraroodpanelen

Wil jij je werkplaats verwarmen? Steeds meer bedrijven kiezen voor infraroodpanelen om hun grote, hoge ruimte te verwarmen. Infraroodverwarming werkt op een unieke manier. Bij traditionele verwarmingssystemen wordt de hele ruimte verwarmd wanneer deze wordt ingeschakeld. Bij infraroodpanelen werkt dat anders. Hierbij wordt warmte direct naar objecten en mensen in de ruimte gestuurd. Je voorkomt hiermee onnodige verwarming, waardoor je automatisch energie bespaart. Met ir-panelen kun je dus niet alleen een comfortabele temperatuur realiseren, maar het is ook nog eens goed voor de portemonnee.

Onnodig energieverbruik voorkomen

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van infraroodpanelen in werkplaatsen, is de gerichte verwarming. In plaats van een hele ruimte te verwarmen, kun je specifieke gebieden verwarmen waar medewerkers aanwezig zijn. Zijn alle medewerkers op een bepaalde plek? Dan kun je ervoor kiezen om alleen die specifieke plek te verwarmen. Hiermee voorkom je dus onnodig energieverbruik.

Een kleinere ecologische voetafdruk

Duurzaamheid is ook een belangrijk voordeel van infraroodpanelen. Ze zijn energiezuinig en milieuvriendelijk, waardoor ze een goede keuze zijn als je als bedrijf je ecologische voetafdruk wilt verkleinen. Daarnaast gaan ze super lang mee én vereisen ze weinig onderhoud. Hierdoor zijn ze dus een kostenbesparing op de lange termijn.

Slimme thermostaat regeling

Bij het inzetten van ir-panelen, kun je de temperatuur in grote ruimtes regelen met slimme thermostaten. Deze zijn vaak te bedienen via een app op je telefoon. Dit is ideaal als je de panelen bent vergeten uit te zetten en al thuis bent. Je kunt ook kiezen voor een standaard thermostaat om je ideale temperatuur in te stellen. De panelen schakelen automatisch uit wanneer jouw uitgekozen temperatuur bereikt is, en gaan weer aan als het te koud wordt.

Het verwarmen van je werkplaats met infraroodpanelen biedt dus vele voordelen. Je kunt efficiënt verwarmen, ze zijn duurzaam en het is voordelig voor de portemonnee. Of je nu een kleinere werkplaats hebt of een grote industriële ruimte, infraroodverwarming is een effectieve en kostenbesparende oplossing die aan jouw specifieke verwarmingsbehoeften kan voldoen.