Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

Behaal meer omzet door cadeaukaarten te verkopen

Wil jij met je winkel of webshop je omzet vergroten? Er zijn meerdere manieren te bedenken waarmee je ervoor zorgt dat meer mensen je winkel of webshop weten te vinden. Een van de manieren die misschien niet zo voor de hand ligt, maar die wel heel effectief is, is om cadeaukaarten te gaan verkopen voor je winkel. Je verhoogt hiermee de loyaliteit van je klanten en introduceert mensen in je winkel die daar anders misschien nooit terecht zouden komen. We geven je drie redenen waarom jij er ook goed aan zou doen te overwegen cadeaukaarten te gaan verkopen.

Je introduceert nieuwe klanten

Laat jij een cadeaukaart drukken voor je bedrijf, dan zet je hiermee de eerste stap naar meer klanten en een hogere omzet. Wanneer een van je klanten een cadeaukaart koopt en deze aan vrienden of familie geeft, dan leren deze mensen jouw winkel kennen. Hebben ze dan een positieve ervaring, dan mag je er vanuit gaan dat ze vaker terugkomen naar je winkel of webshop. Bovendien moedigt zo’n cadeaukaart klanten aan om vaker bij jouw winkel terug te komen, totdat ze de gehele waarde van de kaart hebben uitgegeven. Op deze manier stimuleer je ook nog eens herhaalaankopen.

Je verhoogt je omzet

Een cadeaukaart is natuurlijk een leuk cadeau om te geven aan een vriend, familielid of collega. Op het moment dat de cadeaukaart wordt gekocht, ben jij er meteen al van gegarandeerd dat er geld in het laatje komt. Zelfs als de ontvanger van de cadeaukaart besluit om niks te doen met de kaart, heb jij toch al het bedrag waarvoor de kaart is gekocht geïncasseerd. In de regel is het daarbij zo dat ontvangers van een cadeaukaart drie jaar hebben om deze uit te geven. Een percentage van de mensen die een kaart krijgen besteedt deze niet op tijd, vergeet dat ze deze hebben gekregen of raakt hem kwijt.

Vaak blijft er een klein bedrag aan waarde op de kaart staan

Stel dat iemand een cadeaukaart van €50,- krijgt. Het komt in veruit de meeste gevallen voor dat hier niet iets van wordt gekocht dat ook daadwerkelijk €50,- kost. Er kan bijvoorbeeld een bedrag van een paar euro op de kaart blijven staan, waar men niks mee doet. Of ze er kopen er nog een extra product bij, waar ze dan voor moeten bijbetalen. Zo verdient jouw winkel of webshop nog eens extra.

https://www.cardsunlimited.nl/product/cadeaukaarten/