Ondernemers blog
Image default
Bedrijven

Hoe werkt het uitbesteden van fulfilment?

Als eigenaar van een webwinkel weet je als geen ander hoeveel werk je dagelijks verzet. Je wil tevreden klanten die kunnen genieten van een mooi aanbod aan scherpe prijzen en daar komt wel wat bij kijken. Zou het dan ook niet mooi meegenomen zijn als je een deel van dat werk uit handen zou kunnen geven? Door het fulfimentproces uit te besteden, blijft er voor jou meer tijd over om te doen wat je echt graag doet, jouw klanten helpen bij het vinden van de mooiste producten. Daarom is fulfilment uitbesteden de ideale oplossing!

 

Wat is fulfilment?

Fulfilment is het hele proces dat betrekking heeft op de goederenstroom van jouw webwinkel. Dit start al op het moment dat de door jouw bestelde goederen bij je aankomen en stopt pas op het moment dat die goederen verstuurd werden naar jouw klant. Het ontvangen van de goederen, het uitboeken uit de voorraad, het printen van het verzendlabel, het inpakken van het product met de factuur en het verzenden zelf, het zijn allemaal stappen die onder fulfilment vallen en waar je wel flink wat van je tijd aan spendeert. Een correct en nauwkeurig fulfilmentproces is essentieel voor een perfecte goederen stroom en een geordend voorraadbeheer.

 

Waarom zou je dit uit handen geven?

Zoals hierboven al aangegeven, zal je door het uitbesteden van je fulfiment heel wat tijd besparen of hoef je geen extra kracht in dienst te nemen om dit werk voor jou te doen, wat meteen ook kostenbesparend is. Het geeft je ook de mogelijkheid om een groter assortiment aan producten aan te bieden aan jouw klanten, je hoeft namelijk geen eigen opslagruimtes te voorzien. Een bijkomend extraatje is dat je makkelijker zelf eens verlof kan nemen. Je webwinkel blijft wel open, maar je hoeft niet zelf op kantoor aanwezig te zijn om de bestellingen af te handelen. Vragen van klanten kan je nog vanop locatie beantwoorden, verzenden van bestellingen lukt niet als je met vakantie bent. Wil je fulfilment uitbesteden? Dan ben je bij Krijgsman aan het juiste adres!

 

Aandachtspunten

Het belangrijkste aandachtspunt als je overweegt om je fulfilment uit te besteden, is dat je op zoek moet naar een betrouwbare partner hiervoor. Informeer je bij verschillende bedrijven, geef aan wat jij verwacht en vraag naar de prijzen die ze aanrekenen hiervoor. Ga je in zee met een bedrijf dat een ondermaatse service levert aan jouw klanten, dan zullen jouw klanten dit op jou en jouw webwinkel verhalen.

Het fulfilment van jouw webwinkel uitbesteden biedt enorme mogelijkheden en voordelen. Je krijgt meer tijd vrij, je bespaart op kosten en je kan een betere klantenservice leveren.

Gerelateerde artikelen

Grote toename in vraag naar AOV’s

Metabo accu kopen? Snel in huis!

Vertalen met tolk in Deventer