Ondernemers blog
Image default
Woning en Tuin

Leuke en interessante tuinideeën

Wanneer u uw tuin een beetje saai vindt worden en er iets nieuws aan wilt toevoegen of wanneer u een nieuwe tuin wilt laten aanleggen en om die reden op zoek bent naar leuke en interessante tuinideeën dan zit u hier helemaal goed. Er zijn natuurlijk honderden en misschien wel duizenden leuke en interessante tuinideeën te bedenken, maar om die hier allemaal te benoemen zou het onoverzichtelijk maken. De leukste en de meest interessante tuinideeën hebben we hieronder voor u uitgewerkt.

Tuinidee 1 – je kliko wegwerken

Een kliko is vaak een doorn in het oog en vaak staat een kliko in de tuin. Geen gezicht wat ons betreft. Zorg ervoor dat de kliko uit het zicht verdwijnt en laat een mooie bak van steigerhout maken. U zou er ook voor kunnen kiezen om de kliko af te schermen door een mooi muurtje te laten maken waar u de kliko achter kunt plaatsen.

Tuinidee 2 – de parasolvoet wegwerken

Een parasolvoet is vaak een lelijk ding. Tegenwoordig hoeft een parasolvoet helemaal niet meer zo lelijk te zijn. Zo zijn er parasolvoeten te koop die tevens voorzien zijn van een plantenbak. Handig, leuk en heel praktisch dus!

Tuinidee 3 – maak een zandbak van een lek bootje

Bij de sloop of een scheepswerf kunt u vaak voor een hele lage prijs een lek bootje op de kop tikken. Het aanleggen van een zandbak kan een flinke investering zijn en daarbij vinden kinderen een zandbak vaak alleen tot een bepaalde leeftijd leuk. Plaats het bootje in uw tuin en vul het met zand. Uw kinderen hebben op die manier een hele leuke zandbak tot hun beschikking en zijn de kinderen uitgekeken op de zandbak dan kunt u het bootje met zand en al naar het grofvuil brengen.

Tuinidee 4 – een natuurlijke tuinafscheiding plaatsen

Wat steeds meer in trek is is het plaatsen van een natuurlijke tuinafscheiding. Wanneer men voor een natuurlijke tuinafscheiding kiest dan wordt er vaak een schutting van wilgentakken gekozen. Een wilgenschutting is zeer duurzaam en het leuke ervan is is dat het maken van een wilgenschutting eenvoudig te doen is. U kunt dus prima zelf een wilgenschutting maken.

Tuinidee 5 – gebruik een lattenbodem voor een klimop

Tot slot een leuke en zeer duurzame tip. Heeft u ergens nog een oude lattenbodem staan? Plaats deze in uw tuin en laat er een klimopplant tegenaan groeien. 

https://www.vergelijkhoveniers.nl/tuinideeen/

Gerelateerde artikelen

Dakkapel renoveren

Zoeken naar Taxatie huis

Stratenmaker Nederhorst in het zonnetje