Ondernemers blog
Image default
Zakelijk

Klantenbeheer met Teamleader

Alles wat u moet weten over klantrelatiebeheer met Teamleader: functies, toepassingen, kanaalpartners en meer. 

De markt voor bedrijfssoftware is zeer divers en omvat tal van systemen van verschillende fabrikanten. Veel bedrijven vinden het daarom lastig  om  een geschikt CRM te kiezen.  Daarom willen we graag een van de bekendste systemen op de lokale markt onder de loep nemen: Teamleader. Eerst is het echter noodzakelijk om klantrelatiebeheer in het algemeen onder de loep te nemen om te definiëren wat de crm afkorting eigenlijk is. 

Klantenbeheer met CRM

CRM is de afkorting voor Customer Relationship Management. Dit is het systematische ontwerp van alle klantrelatieprocessen, dat altijd gebaseerd is op de centrale oriëntatie van een bedrijf op de eigen klanten. CRM is de centrale taak van elk bedrijf. Geen enkel bedrijf opereert immers geïsoleerd van zijn eigen klanten en is daarvan afhankelijk. In het tijdperk van digitale transformatie zien we de inzet van het klantenbeheer systeem veel voorkomen. CRM-systemen stellen bedrijven in staat om alle klantrelatieprocessen aan de softwarekant in kaart te brengen. Binnen het systeem kunnen deze processen vervolgens worden geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Tegelijkertijd dient de software ook als centrale database voor klantinformatie. Voor elke klant kan een apart bestand in het systeem worden aangemaakt. Hier worden alle belangrijke gegevens opgeslagen; van stamgegevens tot contactgeschiedenis. 

De CRM-markt 

De specifieke vereisten van een bedrijf verschillen echter van bedrijf tot bedrijf. Er zijn tal van factoren die van invloed zijn op het eisenprofiel van een bedrijf voor een geschikte bedrijfssoftware. Een van deze factoren is de grootte van de boerderij. In principe geldt: Hoe minder het bedrijf, hoe lager de eisen voor geschikte bedrijfssoftware. Er zijn tal van systemen die precies zijn afgestemd op de eisen van kleine bedrijven. Vaak blijft het vooroordeel bestaan dat bedrijven eerst een bepaalde bedrijfsgrootte moeten hebben bereikt om te kunnen profiteren van bedrijfssoftware. In feite zijn het echter vooral deze bedrijven die met name kunnen profiteren van de introductie van bedrijfssoftware. Een andere factor is de aansluiting bij de industrie. Elke industrie kenmerkt zich door specifieke processen die door een geschikt systeem in kaart moeten worden gebracht. Daarom zijn er ook tal van, afzonderlijke systemen voor bepaalde industrieën en niches. 

Een blik op Teamleader 

Teamleader is een van die systemen. Het is een alles-in-één platform voor customer relationship management, customer service, inbound marketing en sales. Het bedrijf vertrouwt inmiddels op een breed partnernetwerk en heeft zich ontwikkeld tot een internationaal beschikbaar CRM. Naast het complete CRM-platform omvat het oplossingenportfolio van Teamleader ook afzonderlijke individuele oplossingen voor marketing, verkoop, klantenservice, een CMS (Content Management System) en een operations hub. 

Het juiste CRM-systeem vinden 

Voor welke bedrijven het gebruik van Teamleader wordt aanbevolen, kan in principe niet worden gegeneraliseerd. Integendeel, elk bedrijf zou in detail moeten omgaan met de doelen die moeten worden bereikt door de introductie van de software als onderdeel van een acuut softwareproject. Hieruit kunnen vervolgens concrete eisen worden geformuleerd, die in de vorm van een eisenspecificatie op papier kunnen worden gezet.