Op zoek naar tijdelijke ondersteuning voor het management? Maak gebruik van een freelancer

Standaard

Ben je ondernemer of vervul je een belangrijke functie bij een groot bedrijf? Dan is het soms handig om een eigen secretaresse in te huren. Wanneer je alleen voor bepaalde perioden met een secretaresse wenst te werken, kun je beter voor een freelance of interim secretaresse kiezen, aangezien dit vaak om kortlopende opdrachten gaat. De secretaresse kan bepaalde werkzaamheden bij je uit handen nemen en je drukke agenda beheren. In deze blog lees je wat een freelance secretaresse voor je kan betekenen en wat het verschil met een interim secretaresse precies is.

Wat kan een freelance secretaresse voor je onderneming betekenen?

Een freelance secretaresse werkt altijd op zelfstandige basis en gaat dan ook zelf op zoek naar nieuwe opdrachtgevers en bedrijven waar zij tijdelijk aan de slag kan. De freelancer dient zich bij de KvK in te schrijven en dient alle belastingen etc. zoals een ondernemer aan te geven. Het mooie aan een freelancer is dat hij/zij vaak al bij meerdere bedrijven heeft gewerkt en daarom ook al de nodige ervaringen heeft opgedaan. Daarnaast is een freelance secretaresse erg waardevol, aangezien zij met een frisse blik in je onderneming start en wellicht tips heeft om processen te verbeteren om in de toekomst tegen minder problemen aan te lopen.

Voor de ervaren secretaresses is het vaak interessanter om voor zichzelf te gaan beginnen en zo nu en dan verschillende opdrachten aan te nemen. Het is fijner om eigen baas te zijn en kortlopende opdrachten te vervullen, aangezien je meer uitdaging kunt halen uit het werken voor verschillende bedrijven dan wanneer je in de sleur raakt bij één bedrijf.

Wat is het verschil tussen een freelance en interim secretaresse?

Een interim secretaresse is vaak geen zelfstandige en dus ook niet ingeschreven bij de KvK. Wanneer je voor een interimmer kiest, krijg je die persoon vaak doorverwezen vanuit een detacheringsbureau. De interim secretaresse werkt dus vanuit een ander bureau, wat haar voor een bepaalde tijd aan jouw onderneming heeft toegewezen. Interim betekent tussentijds en wordt ook vaak gezien als een tijdelijke opvulling van een functie. De interim secretaresse kan bijvoorbeeld je vaste secretaresse vervangen op het moment dat zij door ziekte of zwangerschapsverlof tijdelijk niet kan werken.

Wanneer je goed met een uitzendbureau samenwerkt, weten zij de perfecte tijdelijke match voor je te vinden, zodat je niet eens doorhebt dat er tijdelijk iemand anders voor je werkt dan je gewend bent.