Ondernemers blog
Image default
Zakelijk

Welke online vergader platformen zijn er?

Wil je online vergaderen met collega’s of zakenpartners? Er zijn verschillende online tools beschikbaar om dit zo efficiënt en veilig mogelijk te doen. In deze blogpost lichten we tien van deze tools toe, waaronder Skype, Google Hangouts en Zoom. Daarnaast geven we een aantal tips over hoe je kunt vergaderen in Utrecht met deze tools.

Skype

Skype is een van de bekendste platforms voor online vergaderingen. Het is gratis en gebruiksvriendelijk, en u kunt er met maximaal 50 mensen tegelijk mee chatten. Skype biedt ook functies voor schermdeling en automatische muting, waardoor het perfect is voor virtuele vergaderingen.

Google Hangouts

Met Google Hangouts kunnen gebruikers videogesprekken starten en gesprekken voeren met maximaal 10 personen tegelijk. Het heeft veel van dezelfde functies als Skype, zoals het delen van bestanden en live streamingmogelijkheden. Een unieke eigenschap is dat Google Hangouts vanaf elk apparaat of platform kan worden gebruikt, waardoor het handig is voor wie geen toegang heeft tot een laptop of desktopcomputer.

Zoom

Zoom is een ander populair online vergaderplatform dat terrein wint in Utrecht. Het de tool heeft een intuïtieve gebruikersinterface en laat tot 100 deelnemers toe om deel te nemen aan videochats. Het wordt geleverd met een reeks functies zoals scherm delen, automatische muting en planningstools.

Vergaderen in Utrecht

Naast deze drie tools zijn er nog andere platforms voor online vergaderingen, zoals BlueJeans, GoToMeeting, Webex en Microsoft Teams, die kunnen worden gebruikt voor virtuele vergaderingen. Elk platform biedt verschillende functies en beveiligingsniveaus, dus het is belangrijk om te onderzoeken welk platform het beste bij uw behoeften past.

Als u een vergadering in Utrecht houdt met deze platforms, zorg er dan voor dat u een aantal basisrichtlijnen volgt: stel basisregels op voor de vergadering voordat u begint (bv. elkaar niet onderbreken), geef duidelijke instructies over hoe het platform te gebruiken, en sluit de vergadering af met een samenvatting om ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde lijn zit.

Door gebruik te maken van deze online tools is het nu mogelijk voor bedrijven om te vergaderen met mensen van over de hele wereld. Er zijn talloze platforms beschikbaar die het gemakkelijk en veilig maken om virtuele vergaderingen te houden, dus zoek uit welke voor u het beste werkt. Met een beetje voorbereiding kan uw team productieve vergaderingen houden, ongeacht waar ze zich bevinden.