Ondernemers blog
Image default
Zakelijke dienstverlening

Alles wat je moet weten over coding

Coding is onmisbaar geworden in de bedrijfswereld. Dit omdat er wettelijke verplichtingen gelden, maar ook voor de efficiëntie binnen het bedrijf, bijvoorbeeld voor de traceerbaarheid van de producten, voor kwaliteitscontroles en voor klantenadvies.

Bij coding gaat het om een productcode die op het product wordt geplaatst. Zo een productcode is een unieke code die naar één specifiek product verwijst, bijvoorbeeld bij Levi’s verwijst ze naar één model van jeansbroek in één bepaalde maat en lengte en één bepaalde kleur. In de code moet alle nodige informatie over het product zitten zodat er geen verwarring meer kan zijn. Een bekende toepassing van de codes is in de supermarkt, waar alle producten een productcode hebben die zaken vermelden als de minimale houdbaarheid, de productiedatum en de producent. Maar bijvoorbeeld in de famacie worden codeer systemen ook gebruikt, codes houden nodige productinformatie in en maken de producten fraudebestendig. 

De codes worden op de producten of op etiketten geprint die aan de producten gehecht worden. Het is dan belangrijk voor de leesbaarheid dat de code heel precies en duidelijk geprint wordt. Met een continuous inkjet printer kunnen codes, barcodes en logo’s betrouwbaar en nauwkeurig geprint worden, of het nu gaat om zeer kleine teksten of printen met hoge snelheden. Deze printer voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en door de moderne software is de printen optimaal af te stemmen op eender welke eisen.

Bij sommige producten is het uiterst belangrijk dat de code in alle omstandigheden intact blijft, dat er geen kassen of vegen kunnen komen die de code onleesbaar maken. Dan is hotfoil coderen een goede keuze. Een hot foil printer garandeert een veeg- en krasvaste code die bestand is tegen zowat alle omstandigehen en hecht de code aan bijna alle materialen (papier, textiel, leer, karton, folie enzovoort) en is er geen droogtijd, de producten kunnen dus meteen verder verwerkt worden zonder tijdverlies.

http://www.kba-metronic.com/nl/