Ondernemers blog
Image default
Dienstverlening

No Cure No Pay incassobureau, doen of niet?

Incassobureau No Cure No Pay

Als MKB ondernemer kun je in alle sectoren actief zijn.  In de detailhandel, de industrie, de visserij, etc. etc. Soms komt het bedrijf dan voort uit de familie. We noemen dit een familiebedrijf.  De meeste van deze ondernemingen bestaan dan al decennia lang.  Soms komen dergelijke bedrijven   in gevaar door economische ontwikkelingen. Bij boerenbedrijven is dit onlangs nog gebeurd. Europese wetten hebben er eigenlijk voor gezorgd dat veel boeren in Nederland failliet zijn gegaan. Opvolgers hebben veel boeren daarna ook niet meer. De crisis veroorzaakte ook veel probleemgevallen onder de MKB ondernemingen. De betalingstermijn van de rekeningen wordt daarna steeds maar langer opgerekt. Waardoor steeds vervolgens meer bedrijven hun kop niet meer boven water kunnen houden. Overgaan tot Incassobureau No Cure No Pay wordt daarna tegenwoordig ook veel gedaan.De bank hoeft minder snel bij te springen met krediet.

Zijn debiteur kan daarna failliet gaan.  Degene die dan als eerste actie onderneemt, wordt ook als eerste betaald.

De incassopartij werkt vervolgens op basis van No Cure No Pay.  Indien er niets binnengehaald wordt dan ben je hen ook niets verschuldigd.

Kleine nota’s kunnen daarna ook gewoon aangeboden worden. Er worden vervolgens meestal geen dossierkosten meer vooraf berekend.

Blijft betaling daarop uit dan bestaat de mogelijkheid om gerechtelijk te gaan.  Zo kan er vervolgens alsnog betaling afgedwongen worden. Loonbeslag is daarna een zeer effectie middel.  De kosten voor procederen zijn de laatste jaren wel fors omhoog gegaan.

Wanneer debiteur daarna met de noorderzon is vertrokken.  De incassospecialist kan de debiteur   vaak nog wel vinden dan. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor dan niets extra’s berekend.

Ook met debiteurenbeheer kan Een gerechtsdeurwaarder het bedrijf daarop van dienst zijn. Een pre inacasso is een goedkoop en effectief middel.  Een goed incassobureau doet dat daarop gratis.

Een openstaande nota ter incasso bij een Incassobureau No Cure No Pay aanbieden.

Wanneer de MKB ondernemer vervolgens de keuze heeft gemaakt. Dat de nota dan geïncasseerd zal moeten worden. De bon moet vervolgens naar de incassospecialist gebracht worden. Een goed incassobureau zorgt er voor dat dit daarop via de website kan. Online moeten vervolgens gegevens ingevuld worden. Waarna de openstaande bon daarna online kan worden ingediend. Bij binnenkomst gaat de incassospecialist er daarop snel mee de slag.  De debiteur  krijgt dan ook nog incassokosten te betalen. Dat wordt dan bepaald door wettelijke eisen. Wordt de nota door de debiteur  dan alsnog betaald. Dan moet zo snel mogelijk met het bedrijf worden afgerekend.  Wordt er niet betaald door de klant. Dan kan de onderneming naar de rechter stappen. De kosten zijn tegenwoordig hiervoor ontzettend hoog. Je moet je dan goed afvragen of de kosten opwegen tegen de baten.

http://www.billincasso.nl/nl/incassobureau-no-cure-no-pay.html

Gerelateerde artikelen

De vertaler in Enschede helpt je op weg

verkeersregelaar worden

Qube Accountants