Ondernemers blog
Image default
Gezondheid

Op een natuurlijke manier je bloeddruk verlagen

De meeste mensen proberen gezond te blijven, maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Als je je goed voelt, wil dat nog niet per se zeggen dat je lijf ook helemaal gezond is. Bepaalde zaken merk je namelijk niet direct. Dit geldt bijvoorbeeld heel erg voor een te hoge bloeddruk. Een te lage bloeddruk kan zich uiten in klachten zoals moeheid, verminderde energie en duizeligheid. Echter, een te hoge bloeddruk uit zich niet direct in merkbare klachten maar is wel degelijk gevaarlijk voor je lichaam. Een te hoge bloeddruk maakt dat je lijf te hard moet werken en dat kan schade aan je hart en bloedvaten veroorzaken.

Er zijn gelukkig wel dingen die je daaraan kunt doen. Er zijn vele natuurlijke bloeddrukverlagers die goed hun werk doen. Allereerst loont het altijd de moeite om eens kritisch naar je eigen levensstijl te kijken. Beweeg je wel genoeg? Beweging is ontzettend belangrijk voor een gezond lijf en een goede bloeddruk. Ook eten is heel belangrijk. Een te hoge bloeddruk hangt ook meer dan eens samen met een te hoog lichaamsgewicht. Door je gewicht terug te brengen tot een gezond gewicht, kun je ook veel aan je bloeddruk doen. Er zijn ook bepaalde voedingsmiddelen en voedingssupplementen nederland die kunnen bijdragen aan een gezondere bloeddruk. Zo kunnen omega voedingssupplementen ook bijdragen aan een gezonde bloeddruk. Deze stoffen kun je overigens ook uit je eten halen, wanneer je voldoende vis, olijfolie en andere producten met onverzadigde vetten eet. Dus wanneer je die producten al in je voedingspatroon hebt verwerkt, heb je waarschijnlijk geen supplementen nodig.

Er zijn ook kleine dingen die goed zijn voor het verlagen van de bloeddruk. Wist je dat knoflook ook een zeer goede bloeddruk verlager is? En dat is natuurlijk ook harstikke lekker voor in je eten. Uien zijn ook goed voor je bloeddruk, dus dat wordt smullen.

http://www.oligo-pharma.nl/