Ondernemers blog
Image default
Woning en Tuin

Wegwezen met die sneeuw

Het laatste waar je nu aan denkt en waarschijnlijk ook wil denken, is sneeuw. De eerste hittegolf sinds jaren is net achter de rug maar misschien is het toch wel een goed idee om je nu toch al een beetje met sneeuw bezig te houden, al valt het nu (nog) niet uit de lucht.

Ben je bijvoorbeeld al in het bezit van een strooimachine voor je oprit en de stoep? Daar ben je nu vast nog niet mee bezig, maar inde winter is het fijn om alvast een dergelijk apparaat tot je beschikking te hebben. Door sneeuw en daarop volgende vrieskou kunnen wegen en stoepen onbegaanbaar worden en dat is natuurlijk vervelend, zeker als het jouw stoepje of oprit is die niet meer te begaan is. Je wilt natuurlijk ook liever niet op je gezicht gaan.

Voor sneeuw kun je beter een veegmachine aanschaffen. Strooien heeft geen zin bij sneeuw en daarom is het nuttiger om sneeuw te vegen. Sneeuw kan namelijk verraderlijk glad worden bij opvriezen maar dit is natuurlijk dan goed te voorkomen door de sneeuw netjes aan de kant te vegen. Dan krijgt het ook geen kans om op te vriezen en glad te worden.

Waarom je je nu al bezig zou houden met dergelijke zaken? Als het later in het jaar misschien wel echt koud wordt en er misschien wel sneeuw valt, zal je zien dat er een run ontstaat op product zoals strooimachine en het zout ervoor en op veegmachines. Verstandig is dus om te zorgen dat je deze producten al in huis hebt. Zo grijp je ook nooit mis als de nood aan de man is en er sneeuw is gevallen of als het ineens heel erg gaat vriezen. Zo kun je in ieder geval zorgen dat je eigen oprit en andere stoepjes goed toegankelijk zijn.

http://www.fuxtec.nl

Gerelateerde artikelen

Uw onderhoudsvrije tuin ontwerpen

Houten dakkapel

Passie en vakmanschap