Ondernemers blog
Image default
Woning en Tuin

Uw onderhoudsvrije tuin ontwerpen

Een onderhoudsvrije tuin ontwerpen is voor veel mensen een lastige opdracht. U zult allereerst een belangrijke beslissing moeten maken. Zo kunt u zelf een onderhoudsvrije tuin ontwerpen of u kunt ervoor kiezen om de opdracht uit te besteden. Bij het uitbesteden van de opdracht kunt u denken aan een tuinarchitect maar ook een hoveniersbedrijf is voor het ontwerpen van een onderhoudsvrije tuin vaak in te huren. Aan beide keuzes zitten voordelen en nadelen. Zelf een onderhoudsvrije tuin ontwerpen is vaak gratis. Het enige nadeel is vaak dat het tuinontwerp meestal niet voldoet aan de nodige richtlijnen. Daardoor is een zelf gemaakt tuinontwerp voor een hoveniersbedrijf vaak niet bruikbaar om de tuin ook aan te leggen. Het uitbesteden van de klus kost echter weer geld en niet iedereen heeft daar een budget voor beschikbaar.

Zelf een onderhoudsvrije tuin ontwerpen

Indien u besluit om zelf het ontwerp voor uw onderhoudsvrije tuin te maken dan bestaan er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u allereerst op papier een tekening maken. Om alle verhoudingen goed in kaart te brengen is het belangrijk om eerst de exacte maten van uw tuin op te meten. Op basis daarvan kunt u namelijk een tekening op schaal maken. U kunt er echter ook voor kiezen om het ontwerp meteen op de computer te maken.

Sketchup is een veelgebruikt programma en leent zich goed voor het maken van een tuinontwerp. Naast Sketchup zijn er tegenwoordig ook veel online tools beschikbaar waarmee u een onderhoudsvrije tuin kunt ontwerpen. Het voordeel van dergelijke programma’s is dat er ook hoveniersbedrijven aangesloten zijn. U kunt dan zelf uw onderhoudsvrije tuin ontwerpen en het hoveniersbedrijf legt de tuin voor u aan. Hier zit ook een nadeel aan verbonden. Alleen de aangesloten hoveniersbedrijven kunnen de tuin voor u aanleggen. Daarbij heeft u een beperkte keuze uit materialen en voorzieningen.

Uw onderhoudsvrije tuin laten ontwerpen

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de onderhoudsvrije tuin op maat te laten ontwerpen. U kunt daar een tuinarchitect of een hoveniersbedrijf voor inhuren. Indien u het tuinontwerp door een tuinarchitect laat maken dan heeft u de keuzevrijheid om de tuin door een eigen gekozen hoveniersbedrijf aan te laten leggen. U kunt er ook voor kiezen om de tuinarchitect een hoveniersbedrijf aan te laten dragen. Indien u het tuinontwerp door een hoveniersbedrijf laat maken dan kunnen wij het aanraden om het desbetreffende hoveniersbedrijf ook uw onderhoudsvrije tuin aan te laten leggen. U heeft in dat geval namelijk alle communicatie onder één dak.

Onderhoudsvrije tuin ontwerpen kosten

De kosten voor het ontwerpen van een onderhoudsvrije tuin zijn afhankelijk van de keuzes die u maakt. Indien u besluit om het tuinontwerp met behulp van een online tool zelf te maken zijn de kosten vaak zeer laag. Soms worden er helemaal geen kosten in rekening gebracht. Bij het uitbesteden van het tuinontwerp krijgt u wel met kosten te maken. Vaak zijn dat kosten per uur of kosten per tuinontwerp. De kosten kunnen dan ook erg verschillen. Voor het laten maken van een tuinontwerp liggen de kosten meestal tussen de 200 en de 1000 euro.

De kosten voor het ontwerpen van een onderhoudsvrije tuin zijn vooral afhankelijk van uw wensen en de afmetingen van de tuin. Ook het aantal iteraties (veranderingen) aan het tuinontwerp kunnen op de kosten van invloed zijn. Indien u besluit om het ontwerpen van een onderhoudsvrije tuin uit te besteden dan kunnen wij het in ieder geval aanraden om de prijzen te vergelijken. Tussen de verschillende aanbieders bestaan er namelijk enorme prijsverschillen.

Gerelateerde artikelen

Verhuisdozen om in te pakken, verhuizen, op te slaan en te emigreren.

De prijs van een gietvloer

Wegwezen met die sneeuw