het ontvangen van een ontslagvergoeding

Standaard

Het verliezen van je baan is natuurlijk helemaal niet fijn en je kan er behoorlijk van in de stress raken, zeker wanneer je een alleenstaande bent die zelf moet zorgen dat alle vasten lasten worden bepaald en je geheel afhankelijk bent van het bedrag dat maandelijks op je bankrekening wordt gestort. Wanneer je wordt ontslagen heb je gelukkig nog wel recht op een ontslagvergoeding van je werkgever, maar hoe hoog deze is van iedere situatie verschillend. Dit hangt bijvoorbeeld af van het aantal jaren dat je bij die werkgever in dienst bent geweest. De ontslagvergoeding is van meerdere factoren afhankelijk en het is goed om je hier goed over in te lezen alvorens je zomaar akkoord gaat met het voorstel dat de werkgever aan je doet. 

Rechten

Je hebt vaak meer rechten dan je denkt, maar tegenwoordig is de ontslagvergoeding wel minder geworden dan dat deze was. Eerst was dit een heel maandsalaris voor ieder jaar dat je bij een bedrijf werkzaam was geweest. Tegenwoordig is dit nog maar een derde van een maandsalaris per jaar dat je ergens in dienst bent geweest. Wanneer je dus bijvoorbeeld tien jaar bij een bedrijf hebt gewerkt krijg je tien keren een derde van een maandsalaris wanneer je wordt ontslagen, dit dient dan als je ontslagvergoeding. Dit is niet veel, maar soms kan je nog met je werkgever onderhandelen. 

Verhouding met werkgever

Hoe de verhouding tussen jou en je baas is, zorgt ervoor dat je de ontslagvergoeding nog een beetje kunt onderhandelen. Ool de manier van het ontslag speelt mee in de ontslagvergoeding die je krijgt. Wanneer je wordt ontslagen terwijl je een vast contract hebt en het gaat over re organisatie, dan gelden er weer andere regels dan wanneer jij bent ontslagen omdat je geen goed werk hebt verricht. De ontslagvergoeding wordt daarop gebaseerd.